Aivan mahtavan kevätpäivä. Käväisin tuolla Jyväskylässä katsomassa tämän vuoden maantiejuoksuja, missä ratkoivat paremmuuttaan niin nuoret, kuin hikan varttuneemmatkin. Aurinkoinen ja siedettävän lämmin sää, höystettynä pienellä tuulenvireellä ja välillä vähän voimakkaammallakin, loivat puitteet kisajärjestäjien laatimalle nopealle viiden kilometrin reitille hyvät juoksujuhlat.

Olipa todella mukava tavata vanhoja juoksukamuja ja niitä oli paljon. Juttua riitti ja kisamakkarat olivat HYVIÄ. Itselleni nämä ovat puhtaasti inspiraation haku reissuja, koska omat juoksuhalut ovat olleet pitkään hukassa.Pohjois-Savoon tuli monta mitalia veteraanisarjoista, sekä Toivasen Teemun hyvä juoksu olivat katsomisen arvoisia, vaikka Teemu loppuaikansa suhteen saattaa olla hiukan eri mieltä. Itse olin aivan varma, että viimeiselle lenkille lähdettäessä, uusi record tulee.No, kyllä se tulee vielä tämän kauden aikana.Klemolan Väinö notkahti jostain syystä, eikä nuorten kaartikaan pahemmin juhlinut.

Veteraani sarjojen parasta vauhtia piti odotetusti Jouko Mahlamäki M 50 sarjalaisena. Ainut samalle minuuttiluvulle ennättänyt oli  RRR Jami Tirkkonen M 40 vuotiaissa. Kaikki mukana olleet olivat kuitenkin voittajia, koska he olivat tämän kisan tekijöitä, itse olin siis häviäjä, mutta siihen olen jo tottunutkin.Tappiolla on hyvä olla ei huolet paista ei rasitu polla, vai oliko se rappiolla?:)

DSCF2333.jpg

Ennen kisaa jutustelua. Vartiaisen Pena Kiuruvedeltä(vas) joka oli ennen kova juoksumies,ja joka oli huoltomiehen ominausuudessa Kiuruveden porukoille. Sekä tämän päivän M 55 kärkikaksikko Kykkäsen Seppo ja Kauppilan Jukka

DSCF2335.jpg

Ja vähän ennen aikuisurheiloiden starttia, siis nytkö vasta aikuisia:)

DSCF2340.jpg

Mahlamäen Joukon askel ja voima, siinä on jotakin!!

DSCF2341.jpg

Laura Markovaaran meno oli päivä nopeinta naisissa, myös yleinen sarja huomioiden

DSCF2343.jpg

Tirkkosen Jami nollaa kellon maaliviivalla. Kultaa nelikymppisissä

DSCF2345.jpg

Savolaiset turpakäräjät kisan jälkeen. Harri-Pekka Tikkanen selvittää kisan kulkua ja hyvin kulkikin.

DSCF2346.jpg

Kauppisen Jukka kultatuolissa kisan jälkeen. Ilme on sellainen, että oliskohan unohtunut veroilmoituksen teko:) kaveri vieressä on ilmeisesti on saanut mätkyjä. Ei vaeneskaan. Jukasta olen tehnyt aiemmin jutun näille sivuille ja mitaleista löytyy ihan MM tasolta lähtien.

DSCF2347.jpg

Kykkäsen Seppo tuli koko matkan aivan siinä iskuetäisyydellä Jukkaan, mutta ero pysyi loppuun asti pienenä, mutta selvänä M55 sarjassa.Seppo on perus Tamperelaisia ja omistaa kovat recordit nuoruudessa maratonille saakka. Ja veteraanisarjoissa ollut Jukan ohella myös MM mitaleja juossut valovoimainen menestyjä.

DSCF2348.jpg

Muta on cool ja onnistui nyt hyvin puolikkaalla.

DSCF2349.jpg

Nuorten niesten ja naisten lähtökiihdytys

DSCF2350.jpg

SM juoksujen outouksia oli se, että 17 vuotiaat olivat ikäryhmää vanhempia nopeampia. Tässä nuorten miesten nopein maalissa.

DSCF2352.jpg

Kuka väittää, että kävelijät eivät osaa juosta. Taika Nummi maalissa tuulettaa 19 vuotiaiden mitalia.

DSCF2353.jpg

Isojen poikien ja tyttöjen lähtökiihdytys.Siis on kai nämäkin aikuisia?

DSCF2356.jpg

Pelin henki oli koko matkan se, että Järvempää veti ja Utriainen peesasi. Viimeisen lenkuran puolessa välissä Jussi meni menojaan. Hyvä kisa molemmilta.

DSCF2358.jpg

Naisten kärkikaksikko eteni koko matkan yhdessä. Jantunen ja Suvi Miettinen siinä hiukan piilossa.Lopussa Jantunen karkasi voittoon.

DSCF2361.jpg

Piesasen loppuveto oli yleisssä sarjassa hyvä. Palkintona Saarijärven miehelle pronssia

DSCF2362.jpg

Toivasen Teemun loppuirvistystä, hyvä sijoitus, mutta muutama sekunti jäi enarista.

DSCF2355.jpg

Niin, no, Taika Nummi ja joku linssilude yhteispotretissa.Ihan fiksun tuntuinen on tämä nuori kävelijälupaus, jolla on terve suhtautuminen, niin harjoitteluun kuin kilpailemiseen.

Tänä aamuna 23km 4.30min/km, eikä löytynyt inspiraatiota.