Maanantaiaamu kello 4.30, herätyskello soi, mitä helvettiä, pomppaan ylös, mietin mitä nyt, just joo, töihin lähtö. Loma on kaput, seuraavaa saan odottaa aika kauan, kahvit kurkusta alas, ajelen apein mielin aamuvuoroon, tutut rutiinit työpaikalla, tutut asiakkaat, tutut tervehdykset, näin se lähtee käyntiin joka kerta, eikä siitä sen enempää.
Sunnuntaina kävin Savonlinnassa juoksentelemassa 10km kisan ja vähän päälle, Heikinpohjan urheilukentälle tultaessa kaikki näytti toimivan hyvin järjestelyjen osalta ,1h ennen oletettua startti, aloin aavistella että näinköhän järjestäjät ovat mitoittaneet oman osaamisensa oikein (ilmoittautumispaikka)suhteessa juoksijoiden määrään, puoli tuntia ennen oletettua startti oli aivan selvää, että juoksemaan päästään, sitten joskus myöhemmin, no sattuuhan sitä virheitä kaikille. Mutta kun sarjajaot eivät ole samat kisapaikalla, kuin juoksijalehden kalenterissa, niin sitä en voi enää ymmärtää, koska tämä ilmoitus kalenterissa on sitova, myös järjestäjien osalta ja se on ollut tiedossa jo koko menneen vuoden, oli monta ihmettelijä.
No, matkaan päästiin, itseltäni normaali kesän kuuma kymppi ja sitä lämmintäkin oli riittävästi, reitti mutkitteli  myös aivan riittävästi, itselläni oli menomatkasta helppoa, kun sitä ei enää kilpaile kuin itsensä kanssa, tulomatkasta sitten juoksin sen mutkittelun takia 50m harhaan ja siinä se aika lipsahti 36min väärälle puolen. Mutta oli siellä yksi juoksijakin, nimittäin Leena Puotiniemi, jota minäkin peesailin, antoi kovan näytön nykykunnostaan, kellottaen puolimaratonilla ajan 1,15h ja jotakin(en muista sekunteja) kauden kotimainen kärkiaika,sekä oma henkilökohtainen ennätys ja millä reitillä, sillä se puolikkaan lenkin toinen osio, oli kaikkea muuta kuin helppo, tosin siitä lopun sadekuurosta saattoi olla hyötyä (viilentävä vaikutus) mutta Kalevan kisojen 10000m mestarista ei ainakaan minulla ole epäselvyyttä. Ainut asia, mikä saattaa pilata Kalevan kilpailuiden kullan Leenalta on tuo hurja kisaralli, mitä hän aikoo jatkaa ensi viikonloppuna Mikkelissä N 35v sarjassa, kymppitonnin juoksussa. Mutta itse aion nyt jatkaa, tai siis olevinaan jatkaa  työskentelyä, koska työnantaja on olevinaan maksaa palkkaa menetetystä vapaa-ajasta.