Jos ei huippu-urheilun muutostyöryhmä pysty muuntautumaan tai myöntää osittain epäonnistuneensa tavoitteessaan tähän mennessä, niin ei sitä näköjään olla valmiita Suomalaisten urheilijatoimittajienkaan ajatusmaailmassa muuntautumaan. Se nyt on aivan sama, mikä tai kenen suoritus nostetaan sytkäyttävämmäksi suoritukseksi, sehän vain symbolisoi jotain tapahtumaa tai suoritusta, mikä muka eniten nostattaa tunteita pintaan kansakunnan sydämissä. Kaikki muuta pystit kyllä varmaankin meni oikeisiin osoitteisiin, mutta tämä pääpokaali on sitten luku sinällään.

Jos on keppi Suomalaisen kädessä ja se lentää riittävän pitkälle ei mitalin värillä muissa lajeissa, olkoon niitä vaikka useampi ole mitään jakoja isossa urheilugaalassa. Tämä on nähty jo useamman kerran ja tullaan näkemään jatkossakin, sen verran paljon kepinheitto tuntuu toimittajien ajatusmaailmaa hallitsevan. Tämä jos mikä, kuvaa edelleen tätä nurkkakuppikuntaisuutta Suomalaisissa urheilutoimittajissa, siis ei haluta nähdä, mitä muualla tapahtuu, eikä osata ymmärtää mitä se itsessään lajilta vaatii. Oma näkemys 5 parhaan osalta oli seuraava, JOS ylipäätään kaikkia lajeja pitää vertailla yhteen kategoriaan, eli yksi ja paras systeemillä.

1. Jenna Laukkanen

2. Kaisa Lehtonen

3. Kaisa Mäkäräinen

4. Tero Pitkämäki

5. Petra. Olli

No. Eräällä Kanarialaisella vierassivulla oli äänen saanut jopa pokeripelaajakin, joka on niittänyt mainetta myös porrasjuoksussa. Ilmeisen kovakuntoinen ja erittäin hyvin POKKANSA pitävä urheilija täytyy olla. Mutta portaitten yläpäästä löytyy myös aika pokkansa pitäviä ihmisiä, nimittäin bace hyppääjiä. Niiden laji on armoton, jos nimittäin varuste pettää, ei toista tilaisuutta enää tule,eikä yhtään ääntä:)

Eilen 23km (10x 4min/1min) ulkona)