Makujen ja hajujen maailmasta ei ole ollut tietoa viimeisten viiden päivän aikana. Mutta vessapaperia on mennyt siitäkin edestä ei niinkään per... vaan nenän pyyhkimiseen. Veto on ollut niinsanotusti pois, mutta kerran vuoteen ja yleensä keväällä tämä on minun kärsittävä, näin on ollut tapana.

Mutta mikäs tässä on lenssuilla, kun ei ole enää kiire mihinkään, ei edes juoksemaan. Kiire yleensäkkin se on aika paljon keksittyä meiltä jokaiselta. Ja jos ei ihan oikeesti ennätä tehdä niitä mieluisampi asioita päivän mittaan, niin silloinhan sinne päivään on itsetietoisesti sullottu liikaan kaikkea muuta joutavanpäiväistä ja näin onkin saatu aikaiseksi kiire.

Mennet Kontiolahden SM hiihdot todistivat aika vankkumattomasti sen toteaman minkä olen näillä sivuilla tuonut julki. Lahden MM valinnat menivät perseelleen naisten hiihtäjien osalta. Mitä menetettävää olisi ollut, jos Kaisalle ja Marille olisi luvattu muutakin varmaa kuin ainoastaa Marin sprinttipaikka. Jälkiviisaana on tietenkin helppo huudella, näinhän tämä on nähtävä, koska hiihdot on hiihdetty. Jokatapauksessa Marin tai Kaisan olisi pitänyt kuulua itsestäänselvyytenä viestijoukkueeseen ja varsinainen kardinaalimunaus oli se että Kaisalle ei luvattu MM Lahden 30km paikkaa. Murtsikka naiset taisivat tehdä jo hyvissä ajoin selväksi päävalmentajalle, että maajoukkuenaisista pitää myös joukkueet koota, eikä sinne ah. puolelta apuja kaivata. Ja Jylhä tietty, hyvän kaverin statuksen säilyttääkseen ja maajoukkuerauhan pitääkseen hyvänä hyväksyikin sen linjauksen. Hyvää jälkeä on kuitenkin  Jylhä saanut aikaiseksi niinsanotussa suuressa kuvassa, mutta miinusta kyllä tulee siitä, että nyt olis viestimitalin väri ollut erilainen ja kuokkanousujen erikoisnainen Kaisa olisi saattanut järjestää varsinaisen pommin pitkällä matkalla. Tuleva viikonloppu kuitenkin näyttää, kestääkö ah. myös pitkää kestorasitusta, miksi ei kestäisi?

Kuka on sitten uusi hiihtäjien pääcoutsi, niin siitä ei ole pienintäkään epäselvyyttä. Tosin isot saappaat odottavat ja paljon on tekemistä, että saadaan tuota tasoa heti maajoukkuehiihtäjien jälkeen nostettua ja sieltä poimittua ne niinsanotut timantit nuorista hiihtäjistä.

Ski -Cros ei ole hiihtoa, vaan alamäkihurjastelua ja pysyköön omana lajiliittonaan. Jos se hyväksytään mukaan niin se on kaikki pois varsinaisista hiihtolajeista ja kohta ei ole enään varsinaisia pertsalajeja ollenkaan, mikä on kuitenkin se oikea alkuperäinen originelli etenemismuoto.

Kaisa Lehtonen on ammattilaine ja se näkyy. Etelä-Afrikan ironmanmatka taittui enemmän kuin hyvin. Vain 5min mikä ei ole paljon liki 9h suoritusessa, tuli takkiin lajin ykkösnaiselta. Hawaji on lunastettu ja siellä odottaa kliimaksi, mikä tarkoittaa maksi suoritusta ja isoja rahoja

Vielä kun tähän lisää sen tutun, liki jokapäiväisen NHL uutisen.Kuulemma Patrik Laineen PIIIIITKÄÄ kuivakausi on ohi. Eikös sen pitänyt olla absolutisti:)