Kaksijakoinen viikko, osittain pystyi juoksemaan ja osittain taas ei. Viikko sitten perjantaina alkanut oireilu herkkä vatsa/voimaton olo, mutta ei kuumetta on jatkunut nyt viikon, joten tehokkaista treeneistä on pitänyt luopua. No kykenenkö ylipäätään enää tekemään mitään tehokasta, olipa sitten terveyden tila mikä tahansa?! se on sitten jo katsojan silmissä, mutta pitää ainakin tulevaisuudessa yrittää, näinhän olen luvannut. Viikko huipentui kuitenkin kahteen SM kultamitalistin käden puristukseen ja nyt puhun kauan sitten mainetta niittäneisiin juoksijoihin, toinen edusti 100m ja toiselle laitetaan matkanmittaa kaksi nollaa perään.

Perjantaina Kuopio-hallissa, missä oli käynnissä Pohjois-savon avoimet pm hallit, suoritin käsipäivät -81 Oulun 100m kultamitalisti Tapani Turusen kanssa. Työmiehiä, niin kuin minäkin aikoinani maastomittauspuolelta, mutta eri firman palveluksissa. Siitä on kauan kun jonkin mittaushomman yhteydessä tutustuttiin Kiuruvedellä. Lauantai iltana oltiin sitten Kuopion Niiralan suunnalla, jossa käytiin onnittelemassa Hannua viimeiset menestysvuodet valmentaneen Jorma Lindlomin kanssa 60 vuoden ikään ennättänyttä haka miestä, joka juoksumatkat olivat pitkät ratamatkat, aina 800- 10.000m saakka.

Niin Okkolan Hannu täytti 23 päivä tammikuuta kyseiset vuodet, mutta nyt käytiin vetämässä vasta syndekahvit. Ei siinä kauan mennyt, kun jutut alkoi palata menneisiin Hannun menestysvuosiin ja ruodittiin nykykestävyysjuoksun tilaa ja sitä että missä mättää. Jorma oli ottanut mukaan 80 luvun puolenvälin, erään SM- hallien menestysreseptin käyrät ja vauhdit ihan paperiversiona, millä irtosi sitten ne kirkkaimmat mitalit. Olin kyllä ihan ihmeissäni, kun näin ne vauhdit, millä irtosi kolmosella ja vitosella kultaa, puhun siis viimeistelyharjoituksista, niin kuin esim. kolmonen, kakkonen ja 3x tonni+ 800m, puhdas pyramidi harjoitus. Tai neljä päivää ennen H- hetkeä 21x 200m/200m palautuksella Kotkankallion suoralla. Ihmeissäni lähinnä siitä, miten viisailla vauhdeilla ne on tehty ja palautuksilla, hakien siis kilpailurytmiä, eikä niinkään vuoden kovinta treeniä. Mutta talviharjoittelu oli sitten muuten aika raadollisen kovaa, 8h työpäivistä huolimatta. Mutta Helmikuuhun lähdettiin nyt ja aamuvuoroviikolla aloitetaan, olotilalla ei voi oikein fiilistellä vieläkään, mutta kevään mukana se kyllä nousee ja sykkeet laskee:)