Jos Jukolassa päänvaivaa tuotti suppamaasto, niin yhtä epäselvää on nykyajan sääennusteet. Eihän näiden uutiskanavien sääprofeettojen ennusteista ota selvää erkkikään, eikä erkin veli esko. Monella taitaa ainakin tällähetkellä mennä tuleva juhannus ihan uusiin puihin, kun alkavat lupailla vähemmän lämpöisempiä aikoja ja ryyditettynä vesikuuroilla.

Omatkin suunnitelmat taitavat elää tuon sään mukaan ja jos aatoksi lupaamat ennusteet toteutuu, pysyttelen Kuopion suunnalla ja jätän tuon Kiimasen savun väliin. Sinnehän olisi tarkoitus lähteä fiilistelemään muun joukon jatkeeksi, mutta katsotaan nyt ensin tuo Pekka Pouta.

Niin, Jukola juostiin taas menneenä viikonloppuna ja siellä pölisi tanner ja aitaakin kaatui. Kovat olivat kovia, mutta voittajajoukkueet olivat selvillä jo hyvissä ajoin ennen kalkkiviivoja. Naisissa vähän oli tiukempaa, mutta miehissä aika suvereenisti Tampereen KOOVEE hoiteli homman himaan. Jotenkin tuo maasto oli aika kimurantti, eli haastava ja varsinkin naisten Pohjantähti ja Haajanen olivat aivan hunningolla tuon suppamaaston kanssa ankkuriosuudella. Kävi ihan sääliksi, kun Sofia ei meinannut päästä millään takaisin kartalle reilun viiden kilometri juoksun jälkeen.

Potkupalon MM potkastiin käyntiin ja futisfanien auvoinen taivas on seuraavan kuukauden avoinna. No onhan nämä kisat ihan jotain muuta kuin lätkän MM kisat, sillä kyse ei ole mistään marginaali lajista. Oma suosikki on pihvimaa Argentiina ja Messi. Espanja on kakkonen ja Saksa kolmonen. Toivottavasti kukaan ei enää kuukauden päästä muista näitä minun veikkauksia. Ja pitää muistaa, että nyt kun potkupalloa tykitetään kakkoselta kuukauden päivät ja seuraavana päivänä vielä kerrataan edellisen päivän tapahtumat uusintana, niin samainen kanava ei antanut kevään SM maastoille sekuntiakaan katseluaikaa. Kun muka olisi ollut liiana kallista:):) että ohhohhoijakkaa!!!!!

Omat. Vertigaali jigaus on päivän sana ja se tuo myös tulosta. Aivan tautisen tehokas tapa saada saalista. Haukia en ala vetouistelemaan, enkä yleensäkkään vetouistele mitään. Kävin kolmen iltana jigailemassa aivan uudella paikalla tuolla Olliselän suunnalla, eikä sinne mene tuolla busterilla kuin 10min hurauttaa pelipaikoille. Ajelen miltei tyhjäkäynnillä luodon päällä, missä on noin 5-8m vettä ja etsin garminin kaikuluotimella elämää pohjasta ja kun sitä löytyy, niin eikun jigiä yläpuolelle, Jigin väriä ja kokoa etsimällä löytyy sopiva ottipeli, mikä saa kalan aktivoitumaan. Niin yksikertaista se on. Toissapäivänä rikoin ahverecordin, mikä on nyt tasan 800g ja eilen otin mukaan pari kuhaa ja 8 isointa ahventa kooltaa 300-400g

Ai lenkkeillykkö. Lauanataina 1,10h, mikä sisälsi  7km kontrol (4,10min/km) eilen maastopyörällä 2,30h ja lopuksi kipusin puijontornille muutaman kerran ja tänään 1h Eärrää, eli erittäin kevyttä, mikä tuntui raskaalta