Vaihdetaampa tuo hautajuttu jo uuteen. Käsitellään vaikka kestävyysjuoksua ja ruoditaan tänään Siuntiossa juostuja SM maantiejuoksuja, jossa mittelivät kertaheitolla niin yleisien sarjojen juoksijat,kuin myös aikuisurheilijat, sekä nuorten sarjojen tulevaisuuden lupaukset. AIKUISURHEILIJAT, tällä vierheellisellä tavalla ilmaista veteraanisarjojen edesottamuksia urheiluareenoilla tehtyjä suorituksia on nostattanut enemmän niinkuin hilpeyttä, sekä samalla tämän ylipäätään sarjasanamuunnoksen tarkoituksen mukaisuutta.

No, niin tai näin. Yksi oli kuitenkin ylitse muiden, jos ikäkausi kertoimia käytetään. Nimittäin M 50v. sarjan Jouko Mahlamäki teki varsinaisen tempun, mikä ei jätä kylmäksi ketään. Puolimaratonin SE aika 1,11,57h on peräti rapiat 3min kovempi, kuin edellinen Martti Luostarisen ennätys kyseisessä sarjassa. Viime vuonna Jouko piti välivuotta, juosten kuitenkin kauden loppupuolella maratonilla kelpo ajan. Tänä vuonna kuin uudesti syntyneenä on sitten meno ollut huimaa, minkä aloitti huikealla SE ajalla ja täysiikäisenä, siis ennätys on tilastokelpoinen.

Yleisten sarjojen mestaruudet menivät odotetuille nimille. Jussi Utriainen miehissä ja Oona Kettunen naisissa eivät jättäneet muille mahdollisuuksia. 15km tarkkaillen ja sitten pieni rykäisy,loppu rennosti lasketellen.Pohjois-Savolaisista Klemolan Väinä ja Siposen Markku parantelivat hienosti ennätyksiään ja samalla sijoitukset itse kisassa olivat hienot

Eikä nuorten sarjoissa suuria yllätyksiä nähty. Huomion arvoinen tulevaisuuden lupaus Antti Ihamäki kellotti lupaavan ajan 10km juoksussa ajalla 31,06min ollen suvereeni mestari. Ja muut nuorten sarjatkin menivät mitalien osalta ennakkoon kovimmille juoksijoille.

Aamulla 2km tv+8km VK+2km tv iltapäivällä 1,30h maastopyörä, +kesken lenkin poikkesin Leväsen suunnalla kihlajaiskahvilla:)Niin että onnea vaan, sehän on vanhan perimän mukaan lupaus jostakin vielä isommasta juhlasta.