Joulu ei ole, niin kuin monet biisit ovat. Kaikki tai jotkin iskelmäkappaleet eivät tunnu tai kuulosta hyvältä, eli eivät aiheuta kovin suuria tunnetiloja ensikuulemalta, eivätkä vielä moneenkertaan kuultunakaan. Mutta jossain vaiheessa ne alkavatkin kuulostaa tosi hyvältä, kunnes niistä tulee oikein ikivihreitä ja niitä haluaa kuunnella yhä uudestaan ja uudestaan. Joulu ei kuulu iskelmien joukkoon, koska ne alkavat tuntua vuosien saatossa aina vain tympeämmältä pakkopullalta. Kaikki on kuitenkin keinotekoista, koska onhan Suomalaiset merkattu jonkinlaiseksi pakanakansaksi, eikä uskomuksista hevin luovuta, mutta minun joulut ei parane vanhetessaan, niin kuin jotkin iskelmät,päinvastoin.

No, se on kuitenkin taas onnellisesti ohi ja paluu ihanaa arkeen on edessä, tai oli jo tänään, kun oli oloneuvoksena Lippumäessä. Menin hyvissäajoin ja vesiliikuin vajaan tunnin privattialtaassa.

Muutenhan Jouluaika oli sitä ihtiään ihan pahimmasta päästä ainakin kelien puolesta. Tiestön kunto oli peilikirkasta jäätä ja vesisohjon vuorovaikutteinen ja Tapanin kruununa jouduin turvautumaa autokyytiin päästäkseni töihin. Oli nimittäin satanut lumisohjoa se 15cm yön aikana, eikä siinä pyörällä olis mihinkään päässyt ainakaan siihen aikaan kun oli liikenteessä. Aattona liukastelin se kolekymppisen ja eilen liukastelin maastop. se kakstuntisen, sekä vielä illalla matolla kauhi lyhyen vähemän liukastellen.

Jouluaaton uutisia hallitsi Kuopiossa, ei sotamies SUS, tuntemattomasta, eikä Coloradon susi, eli Ulmala, vaan ihan oikea ja susi. TV kevyttä oli hölkännyt ensin järven yli ja kävi katsomassa onko tuttuja Päivärannan Cittarilla mistä kuva ja siitä sitten mäkivetoja Puijonsarven metsän yli Länsipuijon kuvetta viistoten suoraan Puijonlaakson ostoskeskuksen tuntumaan. No ei ollut sielläkään lajiveljiä, ainoastaan pyssymiehiä, mitä oli hälytetty paikalle. Tuttu kierros varmaan oli tämä tälle hukalle, kun osasi jo vanhasta muistista näin täsmänä tänne tulla. Jäitä myöten sitten  varmaankin Savilahden kautta Neulaniemeen tai Laivonsaareen oli tämä Jouluvisiitti jatkunut ja metsämiehet eivät saaneet Joulun kliimaksia, vai SAIVATKO.

Kolme työvuoroa ja se olis siinä pitkäksi aikaa:)

susi.jpg