Niin se kesä alkaa pikkuhiljaa olla ainakin lämpiminpien ajanjaksojen osalta taputeltu. Mutta vielä on toivoa että yksittäisi lämpimiä päiviä on vielä tulossa.

Syksy kuitenkin saapuu ja kalastusken (jigi) huippukausi kohta käsillä. Tarkoitan, että kun veden lämpötila alkaa laskea 12 asteen pintaa, niin iso ahven alkaa parveutua isojen selkien pakoille missä veden syvyys on 7-10m. Ja tänä syksynä olisi tarkoitus olla virkeänä vesillä aina lokakuu loppuun asti. Ja tottakai pitää myös alkaa kokeilla taimenen vetouistelua, mihin olen ollut aika laiska, koska se on aika flekmaattista touhua. 

Muutenhan tämä minun ensimmäinen oma mökki kesä on mennyt suunnitelmallisesti, eli hyvin. Kovasti oon tykästynyt mökki touhuun ja todella paljon olen ollut öitä siellä,mistä on helppo aamulla hypätä paattiin ja suunnata ulapalle. Siellä yleensä vierähtää aamupäivä ja pienen levon jälkeen on virtaa painaa aina puolille öitä asti. Uudet mustikka paikat löysin tuolta Litmaniemen hiisinimestä ja kesän kokonaissaldoksi tuli mustikan osalta 21 sankollista. Nyt on sitten puolukan vuoro mitä olisi tarkoitus vetää saman verran kuin mustikkaa.

Kyllä, kyllä tulee joskus aika hartaastikkin harrastettua kiroilua. Yleensä sitä esiintyy silloin kun näen tai koen asioita mitkä eivät pidä alkuunkaan paikkaansa, tai intetään asioita taholta, mistä inttäjällä ei ole konkreettista omaa henkilökohtaista kokemusta. Tai koetusta vääryydestä ollaan hiljaa kuin kusi sukassa ja ei uskalleta sanoa mitä kuitenkin päässä pyörii.

Ei SAATANA sanon minä. Otetaan vaikka esim. Ukrainan sota ja siellä tapahtuneet asiat. Tässä hiljattain avauduin Fasebookissa muutaman ex venakko urheijan tavasta nuolla puutiaisen persettä. No eräs ex/nykyinen jonkin lehden toimittaja oli nohevana lukenut minun avautumisen kyseisten henkilöiden tavasta olla tukena diktaatorin siviilien tappamisissa. Siis minun teksti on liian kiroilupainotteinen hänen mielestään ja väittämä oli, että kirjoittelenko edes mielipiteitäni selvin päin. Oli sitten niin tai näin, niin kiroilu näiden paskapäiden tekemisistä on aika lievää tuomitsemista julkisessa mediassa verrattuna siihen mitä Ukrainassa joka päivä tapahtuu. Tämä toimittaja totesi minun jutuista, että ne eivät ole sivistynyttä ulostuloa kiroiluineen, mutta onko Ukrainan kansanmurha sivistynyttä toimintaa ja tappaako minun kiroilu ketään ei tietääkseni. Entä onko sivistynyttä toimintaa keskustella tyyliin diiba dii daaba daa jos kolikon toisella puolen on sadat viattomat murhatut lapset. Nähtävästi tämän toimittajan mielestä on, eikä näistäkään asioista saa käyttää kirosanoja murhaajia kohtaan, sillä jokainen ohjusisku siviilien infraan on MURHA.

Paskamaan pääjohtaja meni uudelle levelille. Ennen riitti kerrostalo ja sieltä väkivalloin ilman laskuvarjoa alastulo. Nyt ovat keksineet polkupyörän uudestaan, eli saadaan väkeä enemmän pois kertaheitolla tyyliin malesien air -linen. Joitain vuosia taaksepäin puutiaisen separatisti puudelit tiputtivat malesian matkustajakoneen, missä muutama sata vietonta siviiliä siirtyi laulukuoroon. Nyt pyörän keksittyään, nämä ruudinkeksijät älysivät toistaa koneen tiputtamisen uudestaan. Kohteena tälläkertaa oli Wangner pomo ja hänen ydinryhmänsä. Kenellekkään ei tule ikävä tätä terroristijoukkoa, mutta tälläkin eliminoinilla on kolikon toinen puoli. Se on yksi naula enemmän puutiaisen arkkuun. Tästä jää hampaankoloon hyvin monelle terroristiryhmä wangnerissa. Siis siitä, että ensin tehdään pohjatyö, eli paskainen työ rintamalla paskamaan hyväksi ja lojalisuus palkitaan lopulta henki pois tyyliin vapaa pudotus lentokoneessa on koston yhtälö valmis ja pitäisiköhän sanoa tässä tilanteessa, että hyvä niin. Sitten joskus, kun aika on kypsä ja tulee tilaisuus on aivan varma, että kuitti tulee.

P-maa on epätoivon partaalla. Se kun omat resussit eivät raketeissa ja ammuksissa riitä on pakko liittoutua jonkun ja tässä tapauksessa Pohjois Korean kanssa. Vuosi taaksepäin kirjoitin, että P -maasta tulee uusi Pohjois Korea ja niinhän siinä tulee käymään. Tulevaisuudessa tullaan näkemään heikon p-maan kansan oman lookisen lopputuotteen eli puutiaisen ajaman politiikan synkempi ajanjakso. Se on sama kuin Pohjois Korean, mutta hieman maltillisempi, sillä se ei tuo nälänhätää tullessaan. Sotatalous vie aimo osan taloudesta, niin kuin P-Korealla ja kaikessa muussa jäävät jälkeen ja siltä takamatkalta tulee vaikeaa nousta maailman talouden parrasvaloihin.

No tästähän riittäis spekuloitavaa vaikka kuinka, mutta nyt ei tämän enempää.

Syyskuun 30 päivä launataina juostaan Karttulassa legendaariset maakuntaviestijuoksut. Paikanpäälle kaikki kynnelle kykenevät toivoo Karttulan Urheijat ja TV HART. Toiveissa on että saadaan kunnon juoksukeimit aikaiseksi ja että joukkueita eri sarjoista ainakin yhtä paljon tai mieluiten vielä paljon enempi kuin viime vuonna. Joskus on ylletty miltei sataan joukkueeseen, joten mikäpä olisi parenpaa, kun näin nato vuonna raapaistaisiin satasen pintaan uudestaan. Päätirehtöörin mietteet juoksun jatkumon suhteen ovat sen laatuiset, että jos alle 50 joukkueen jäädään on juoksu jatkossa hyvinkin epävarma. Mutta muuten mennään tutulla kaavalla ja onhan paikan päälle lupautunut urheilujohtaja Riikka Pakarinen sekä tutut kisaäänet Joni Jääskeläinen ja allekirjoittanut. Että maammelauluko, no se on harkinnassa. Elikkä äänestetäämpä nyt kaikki urheiluimmeiset omilla jaloilla Kartulaan pitämään yllä maakuntaviestijuoksu hegemoniaa, koska se ei ole keneltäkään meiltä pois.Sillä jos ei äänestetä, niin kohta se on meiltä pois.