Vielä kerkeää mukaan Maakuntaviestijuoksuun. Vaikka virallinen ilmoittautumisaika on ummessa, otetaan ilmittautumisia vastaa vielä perjantai iltaan saakka.

Siis siitä vaan kokoamaan joukkueita Karttulaan, lauantaina juostavaan viestijuoksuun, missä sarjoja on joka lähtöön. Kuulemma PHS on ilmoittanut peräti 10 eri joukkuetta ja perinteiset yläsavon joukkueet myöskin ovat kiitettävällä tavalla tyylilleen uskollisina mukana monella joukkueellä.  Viisi osuutta käsittävä SUOMI sarja, sekä samaan aikaan starttaava kilpasarjat on  muotoutumassa kovatasoiseksi otatukseksi ainakin jos on uskomista muutamasta joukkueesta, missä on nimimiehiä niin juoksun,suunnistuksen, kuin hiihtäjien suhteen. Mutta kisan podium paikkoja ei olla jaettu vielä, vaan sitten kun juoksu on juostu, joten kaikilla on mahdollisuus. Kaverisarjaan on ilmoittautunut eniten, eli 15 joukkuetta tähän mennessä ja mukaan mahtuu vielä, joten nyt lisää vaan ilmoittatumisia Arto Sikaselle. Osanottajien nimet tulevat julki vasta lauantai aamuna, koska näin on minua ohjeistettu. Mutta Niskasen Iivoa on ainakin juoksemassa ja mainostamiseen olen saanut luvan. Joten Olympia/MM voittajan juoksukuntoa kannattaa tulla seuraamaan ja nimikirjoituksia metsästämään. Niin ja onhan siellä sitten eräs toinenkin maajoukkue edustaja,mutta nyt en puhu hiihtäjästä.

Tehdään tämän vuotisesta juoksusta hyvä tapahtuma ja otetaan kaikki ilo irti. Nähdään siis tulevana Lauantaina Karttulassa isolla porukalla.

Eliud Kipchoge teki kovan 42km ja risat pyrähdyksen Berlinissä. Kyse on siis uudesta maratonin maailman ennätyksestä, mikä kirjataan virallisiin kirjoihin lukemin 2.01.39h. Paljon puhetta herättävä maaginen 2h alitus maralla on niin lähellä, mutta kuitenkin niin kaukana. Niken ihmekengistä siihen ei ole apuja koska niillä juoksee muutkin huiput, mutta suuri kilpajuoksu siitä tulee, kuka kerkeää ensimmäisenä tuon ajan rikkomaan. Veikkaan, että tulevien 2-4 vuoden aikana tullaan näkemään uskomaton määrä käryjä, koska houkutus on liian suuri ylätasankojen miehille käyttää kaikkia mahdollisia vippaskonsteja, siis lähinnä lääketieteen puolelta niin, että happi riittää, mutta ei hapota. Rajan rikkoutuessa bonukset ovat niin valtavat, että heikompaa hirvittää. Mutta sanonta sääli on sairautta ja pelko veren heikkoutta hoidetaan laboratorion puolella kuntoon niin, että rajat paukkuu.

Omat eilen maastopyörää 2h ja tänään 1,15 h juoksua, sisältäen sen tutun 5km vk juoksun