SM maantiet juostiin Vierumäellä, jonne entinen maajoukkue estemies Ville Hautala oli suunnitellut ilmeisen nopean radan. Pohjois-Savoon tuli yksi mitali, minkä toi poikien sarjan Samu Mikkonen ihan kelpo ajalla 32 ja yläosat. Muissa nuorten sarjoissa ei sitten mitään tapahtunutkaan ja se on kerta kaikkiaan noloa, että 10km maantiematkat ovat liian pitkiä esim. Reippaan tallin juoksijoille, jotka ovat palailleet portugalin leireiltään ja kaiken järjen mukaan nyt olisi ollut aika kokeilla, että onko siellä mitään saatu aikaiseksi.

Yleisissä sarjoissa tuli sitten menestystä, sillä naisten sarjassa Eve Randelin kipitteli peräti viidenneksi, kelpo ajalla 1.19 ja osat, sekä miesten sarjan 6 oli pitkä poika Vuorelasta Teemu Toivanen, joka juoksi oman ennätyksensä 1.08 ja yläosat, sekä aina varma Kimmo Randelin ollen sijalla 7 ajalla 1.09 ja osat.

Mutta seuraavanlaisesta vähättelystä en pidä alkuunkaan, mitä entiset maajoukkue ratsut Jussi Utriainen ja Anne-Mari Sandell sanovat harjoittelustaan, antavat sen kuvan että tässä vain jäähdytellään, eikä juuri harjoitella. Ei varmaankaan pidä paikkaansa, kyllä noihin aikoihin molempien on pitänyt harjoitella aika ajoin aika intensiivisesti, joten jos vastaavat huutoonsa, niin laittakoot kahden viimeisen kuun harjoittelunsa kaiken kansan nähtäville. Eivät muuten laita, koska koko kupletti saattaisikin muuttaa muotoaan, niin kuin tekemisien suhteen. Eivät varmaankaan ole panostaneet samalla tapaa, kuin huippuvuosinaan, mutta eivät kyllä ole olleet niin sanotusti laakereillakaan.

Omat laakeri tuolla selkälihasten suunnalla, ovat aika tavalla kireällä, mistä sitten ovat siihen tilaan joutuneet, mutta juoksusta ei meinaa tulla mitään. Muutaman kilsan antaa juosta ihan oireitta, mutta sitten alkaa kauhea kouristelu ja särky, ettei väliin meinaa happea saada, en tiedä mistä on kyse, hierottanut olen pari kertaa ja kaiken näköistä muuta huoltoa, vaan kun ei auta, niin ei. Eilen esim. laitoin kauheet linimentit selkään lenkille, no lenkin jälkeen saunaan ja sieltä parkuen ulos, kun poltti niin saat....... No, alkuviikosta terkkariin ja jotain relaksoivaa lääkettä kehiin, niin eiköhän se taas siitä. Vai onko tämä sitten sitä vanhuuden tuomaa kuolon kankeutta, jää nähtäväksi. Aikainen kesä tekee tuloaan, kelit ovat hienot ja muuten fiilis ihan ok, vaan jotenkin on semmoinen kutina että lunta vielä saadaan, ennen kuin lehti on puussa ja silleen,