Huiput ovat huippuja, niin kauan kuin toisin todistetaan. Nyt tämä maailman mainio ketjunpyörittäjä     Lance Amstrong on vallan vaihtanut lajia, tai paremminkin palannut takaisin oman urheilunsa synnyinsijoille, nimittäin Panamasta paukahti kovan puoleinen urheilutulos.

Triathlon on lajina vaativa, mikä vaatii spesifistisen monien vuosien työn, jos aikoo maailma kärki kahinoissa olla, oli sitten matkana pika, perus, puoli, tai varsinkin ironman matka, mutta tämäkään fakta ei päde kaikkiin ei ainakaan Lanceen. Debytti startti Panaman puolimatkan triathlonissa, päättyi kunniakkaaseen kakkos sijaan, edelle ehti erittäin pienellä marginaalilla lajin kaksikertainen olympiamatkan mitalisti Bevan Docherty NZL  ja perästä löytyy todella kovia pitkämatkan miehiä kuten Richie Cunningham AUS, Rasmus Henning DEN sekä Romain Guillaume FRA.
 Nämä kaverit eivät ole mitään tusinatavaraa, sen he ovat menneiden vuosien aikana teoillaan todistaneet ja varsinkin juoksupuoli on aina ollut tautisen kovalla tasolla.
 Mutta sitä minä eniten ihmettelen, miten nopeasti Amstrong tämän juoksukunnon näin mahtavaksi löysi, koska eihän tästä ole kuin reilu vuosi, kun kaveri yritti New Yorkin maratonilla, muka juosta kovaa ja mistä tuli sitten vähemmän kova juoksu, haastattelussa hän totesi kylmästi että kovempaa touhua kuin pyöräily on tämä laji. Onhan Lance lahjakas kuin mikä, ei käy kieltäminen, mutta että NÄIN lahjakas, jo kuitenkin yli 40 vuotias,epäilen, sillä ei ne alan triathlonistitkaan lahjattomia ole maailman huipulla. Kun on huippu tiimi ja eritoten huippuunsa viety osaaminen ”kaikessa” sekä huippuunsa viety yksilö, voi tuloksetkin olla yllättävän kovia, olipa vaikka kyseessä uusi/vanha laji. Minut tämä yllätti suverenisesti ja taisi siinä moni muukin hieraista silmiään, mutta jäädään mielenkiinnolla odottamaan Lancen täydenmatkan kisaa, villiä korttia tuskin tämän tason kaveri Hawaiin tarvitsee, rahalla sinne pääsee. Panamassa ei kuitenkaan testattu kolmea parasta? mutta arvalla otettiin sijoilta 4-10 muutama, miksi tämmöinen käytäntö? no kysymyksiä riittäisi, mutta mutta…

Omat vanhan/uuden/vanhan lajin tekemiset ovat perjantai ap. 12km tv kevyt, ip. rotex 40min, tänä aamuna sitten TRIATHLONISTI Tuukan sekä entisen TRIATHLONISTI Teemun kanssa kanssa 2h vauhdilla 4,50/km loppupäivä tuli lorvittua työpaikalla ja edessä aamuvuoro (myrkkyä) viikko. Niin tuli taas kunnialla vietyä läpi 2x10 päivän systeemi.  Juoksut kirjataan tämän viikon osalta 125km+muuta pientä salia ja nyt seuraamaan Suomen halli SM kisoja TV vastaanottimien ääreen, kera punkun