Suomen tekeminen menneissä EM kisoissa oli positiivinen, alisuorittajia totaalisia ei ollut kuin kaksi ja kyseessä oli naisten keihäänheitto, sekä naisten estejuoksu Sandran osalta. Kaikissa muissa lajeissahan, Suomalaiset tekivät tähän mennessä kauden parhaan tuloksensa, tai melkein.

Sitten superonnistujiin, joista Oskari Mörö  teki sensaatiomaisesti harppauksen aivan uudelle tasolle ja kun kyseessä on vielä nuori aituri, niin uskon että EM kisoissa tehty uusi SE ei jää viimeiseksi ennätykseksi. Menestys ruokkii nälkää ja 49 sekunnin alitus ei ole kaukana, jos terveyttä ja onnistuneita vuosi treenin puolesta löytyy, ainakin valmennuksessa tieto/taitoa löytyy. Toinen superonnistuja on Antti Ruuskanen, joka on kauden aikana puhkonut keihäällään milloin liian matalalta, milloin liian korkealta. Mutta nyt kun se oikea kohta löytyi pieneen vastaiseen ei muille jäänyt kuin statistin osa. Aki Parviainen sai kruunun valmennustyölleen, mutta se Akin OMAKOHTAINEN tieto taito auttoi palasten loksahtamista kohdalleen Antin osalta. Tero Pitkämäki teki rutiinisuorituksen pronssin arvoisesti, mutta nivusvaivat estivät tällä kertaa viimeisen kuukauden kilpailut, sekä EM kisojen huippusuorituksen. Etelätalo oli myös positiivinen yllättäjä, eikä Mannio fanit saaneet tuulta purjeisiin muka väärästä valinnasta.

Naisten 400m juoksussa Mustonen juoksi hyvin, mutta ei kauden parastaan, mutta Kalevan Kisojen ennätys ja valtava harppaus, eivät antaneetkaan mahdollisuutta enää tulos parannukseen, koska maksimit oli jo nähty. Latvalan finaalipaikka ja Eetun välieräjuoksu olivat myös huippusuoritus 8+ sekä moukarimiehet onnistuivat kohtalaisen hyvin, sekä naisten kiekossa Kämäräinen omalla ennätyksellään, vaikka matkaa Euroopan ja maailman kärkeen on pitkälti toistakymmentä metriä. Naisten aitajuoksijat Nesirin johdolla eivät onnistuneet, vaikka jotkin odottivat jopa mitalia,aitarytmi sekoaa, kun sivuilla paahtaa saman tasoisia naisia pilvin pimein. No Nesiri tai jossain sanoa, että oli olosuhteiden uhri, mitä sitten sillä tarkoittikaan?mutta erittäin kyvykkäitä kaikki kolme ja hieno tulevaisuus edessä.Seipäässä Minna Nikkanen taas oli hiukan vaisu, mutta kyseessä on varmaan niin herkkä laji, että oksat pois. Senhän todistaa kymmenottelijat joista parhain hyppäsi yhtä korkealta kuin millä Suomenmestaruus seipäässä tänä vuonna otettiin:)

Kuulamiehemme taas ei tehnyt ali, eikä ylisuoritusta, vaan normisuorituksen. Kävelijät tepsuttelivat sen minkä pystyivät, eli ihan hyvin, valitettavasti vaan siinäkin lajissa on maailma karannut valovuoden päähän Suomalaisista. En tiedä sitten millä eväillä noin mahtikunto on ME 50km kävelyssä hankittu, koska harjoitusmetodit on kaikille kävelijöille tuttuja, mutta se palautuspuoli on sitten arvoitus ja eikös se kunto "palautellessa" nouse. Sitten tämä estejuoksu, jossa miehet tekivät odotetun tuloksen. Jos joku elätteli Suomelle mitalia Jukan toimesta, niin se ei ollut realismia ja asia tuli varmaan selväksi jo juoksua seuratessa, molemmat juoksivat täysin kuntonsa edellyttämän suorituksen. Ranskan lahja estejuoksuun ei muistanut sääntökirjassa mainittuja asioita kilpailuasun suhteen pitää niitä suorituksen aikana päällä ja hylsyt tuli. Jos tätä diskausta ei olisi tehty, niin joku tai vaikka kaikki muutkin juoksijat saisivat alkaa tästä lähtien riisuuntua kesken kisa, no olisihan se tavallaan ihan näyttävääkin, nimittäin siinä vaiheessa kun naiset alkaisivat sitä harrastaa.Naisten esteisiin oli ladattu valtavat odotukset Sandralle,uskon että epäonnistumisen syy löytyy lopulta fysiikan puolelta. Ei siinä pää pettänyt, vaan mitä lie sitten kovissa viimeistelyharjoituksissa on tehtykin, ne ovat pilanneet hermoston herkkyystilan, eikä palautuminen sujunut toivotulla tavalla. Siis on menty piirun verran väärälle puolelle viimeisissä kovissa. Katsokaahan Suomi-Ruotsi ottelussa sitten kun Sandralla taas kulkee!

Tässä tämä positiivinen puoli kisoista, mutta suuri on suru, kun ei enää löydy miehiä eikä naisia vitoselle, kympille, eikä maratonille, joissa suomi aikoinaan maailmankartalle juostiin. Samoin on käynyt kasin ja tonnivitosen kohdalla, toivon mukaan  edes Niklas Sandell kuntoutuu, kun lähestytään kohden Rion karnevaaleja