Suomen kesä on lyhyt ja vähäluminen. Eivät ole kesävuodet veljeksiä keskenään. Jos viime suvena kärvisteltiin vuosituhannen kuumin kesä ja sitä lämpöä kesti ja kesti on tänä suvena asiat aivan toisin. Kesäkuu oli kyllä jees ja kaikki näytti hyvältä, sillä onhan niin, että heinäkuu olisi takuuvarmaan lämmin. Toisin on nyt kuitenkin käymässä ja nyt kärvistellään vuosituhannen kylmintä heinäkuuta. En kyllä itse muista koskaan heinäkuun olleen näin viileä. Ainut lohtu jos sitä lohtua pitää väkisin hakea on se, etten ole pitänyt vielä yhtään vuosiloma päivää ja jospa kävisi niin hyvin, että edes elokuussa voi riisua ulkona paidan pois päältä. ihan tuolla järvellä.

Suomen kestävyysurheilun taso on todellakin sitä, mitä se nyt tulosten valossa on, jos mittarina on kansainvälinen taso. Sen todistaa menneet maantiepyöräilyn SM kisat. Siis hei, mitä ihmettä, sillä pohojan maalla ajetut ajot miesten 190km matkalla ennätti ensimmäisenä maaliviivan yli Arto Vainionpää. Eihän siinä mitään ihmeellistä, että joku aina voittaa kisan, mutta tällä pitkänlinjan pyöräilijällä on ikää 51 vuotta. Siis missä oli muka kovakuntoiset nuoret ketjunpyörittäjät kun kuntoominaisuuksia jaettiin, sillä onhan se nyt noloa kun yli viiskymppinen kyykyttää nuorempiaan SM kisoissa. Kaikki kunnia kuitenkin tälle teräsukolle ja hattu pois päästä. Uskon kuitenkin aika vakaasti, että missään muussa maassa missä pyöräilykulttuuri on aivan eritasolla kuin Suomessa ei yli viiskymppiset juhli yleisessä elitesarjassa.

Sama tilanne on kestävyysjuoksussa, mutta sillä erotuksella, että eihän nyt herrajumala härmässä yli viiskybät nousen korkeimmalle pallille yleisen sarjan maantiejuoksussa, vai onko minulta mennyt nyt jokin ohi.Tosin tänäkin vuonna taitaa käydä niin, että ei montaa ukkoa juokse kymppitonnia alta puolen tunnin. Taitaa jäädä se määrä yhden käden sormiin ja osa niistäkin sormista voi olla poikki. Kun taas naisissa kaikkien aikojen paras Suomalainen naiskestävyysjuoksija Anne- Mari Kiekari (Sandel) on tekemässä paluuta kotimaiselle huipputasolle 42 vuotiaana ja varmaankin sinne myös yltää. Sinne ei naisissa ole tunkua, koska osa lupauksista juoksi niinsanotusti jalat altaan, osa siirtyi hiihtohommiin ja osa ei osaa päättää, mitä maata edustaisi. Jotkut taas ovat yrittäneet lähestyä ultran kautta ratakymppitonnia, mutta yritykseksi se on jäänytkin.

Mikä on opettajan ammatissa kolme parasta asiaa, no kesä, heinä, elokuu.

Vättävät, että ei tule mustikkaa. No höpö, höpö, sillä ainakin minun vakipaikat näyttävät ihan kohtuu hyvältä. Ja lakkaakin kuulema tulee, sillä muutaman tutun ja niiden vakoilureissujen pohjalta kuulemat jutut lupaavat myös pakkaseen tuota keltaista väriä. Puolukka on aina ollut helppo nakki ja sitähän tulee ihan kunnolla.

Eilen illalla ajoin busterilla sesisaderintamaa karkuun ja rantaan asti pääsin kuivana, mutta en enää autolle asti kävellen. Osasipa se antaa vettä ihan kunnolla.

Perjantain iltavuoro ja sitten olisi lomajakso 1 aika. VOI VELJET:)