Kesän ilman hyttysijä on teeskentelyä. Urbaanit kaupunki ihmiset eivät tiedä miten ihanaa on suomen suvessa tallustaa ja ihailla luomakunnan kauneutta. Ainut, hiukan närästystä aiheuttava seikka on nuo hyttyset, mitkä sinällään ovat erittäin tärkeä asia koko ekosysteemin kannalta.Tänä kesänä niitä tunttu olevan erityisen paljon ja sehän saatta parhaimmassa tapauksessa, jos vain pölytys onnistuu tietää sitä, että metsämarjasadosta tulee kohtuu hyvä.

Niin, juhannus siis tuli ja meni. Omalta kohdalta se meni tutun kaavan mukaan ja lopusta piti säätila huolen. Aaton aloitin aamulla pitkällä maastopyörälenkillä erittäin lämpimissä olosuhteissa. Pyöräilyn päätin pujottelurinteen nousuu ja juuumaalaautaa mitä taiteilua oli että ei välillä heittänyt keulumisen takia ympäri. Oli siis tarkoitus lähteä juoksemaan, mutta hellekeli laittoi minulle puput pöksyy efektin ja jätin sen tosi miehille ja naisille. Aattoillan helle vaihtui sitten pikku näkäräisien saattelemana juhannuspäivän hiukan viileämpiin olosuhteisiin ja kevyeen juoksulenkkiin aikas jäykillä jaloilla. Kalastamaan ei ollut mitään asiaa, koska kovat tuulet nastattivat sen verta isot aallot, että pahimmassa tapauksessa olis ollut talviturkin heitto edessä, ilman vapaaehtoista halua.

Jep, nyt sitten vaan kohden kesälomia  mitkä alkavat sitten ajallaan, jos alkavat. Kalastamaan kin olen päässyt . Eilen sitten iltapäivällä kaverin kanssa mentiin tutulle paikalle ollisselälle. Kesän toistaiseksi paras reissu niin saaliin kuin kelin suhteen oli reissu se. Kello 17.00 ja aivan pläkä, eli tyyni ja sitten alkoi tapahtua kun lähellä oleva loppiparvi alkoi syöksähdellä kohden veden pintaan paljastaen pinnassa olevan kuore tai muikkuparven, mitä ajoahven pintaan pakotti. Se oli myös merkki meille ja eikun paikalle, eikä siellä nyt matoa tarvittu, vaan pelkkä jigi riitti, Se oli tunni ilotulitus, missä siimat pysyivät kireänä ja sekaan ahventen lisäksi mahtui myös kuhia. Aivan huippua, lauantaina sitten uudestaan, sillä kyllä noille ahvenille riittää ottajia.

Miljonäärillä ja miljonäärillä on eroa, mitä kansantalouteen tulee. Eräs satakansakuntalainen maineikas ex juoksija osui asian ytimeen ruotiessaan sitä, kun esim. Sebastian Aholle oltiin tarjoamassa VAI 6 kuuden miljoonan vuosi liksaa. Jos esimerkiksi jonkin suuryhtiön johtajalle, mikä saa yrityksen kannattamaan ja siten työllistämään satoja ihmisiä maksetaan kyseistä korvausta, niin siitä nousee kateellisuuden myötä kauhea haloo. Mutta mitä hyötyä Suomen taloudelle on siitä että jäkismiehille rapakon takana tai itänaapurissa maksetaan tyyliin ei kuulu tähän maailmaan palkkaa, vaikka eivät työllistä kuin itsensä???

Parempi on kuitenkin leikkiä leikkiä ota rahat ja juokse karkuun vaikka metsään, niin kuin teki taannoin eräs Kuopiolainen yrittäjä. Liekkö ollut ihan aporiginelli suomalainen, kun noin ennakkoluulottomasti on toiminut. Kahvipaketit vai olivat rahan piilotukseen vääriä, mitkä ullakolta villoista löysivät,sillä eihän nyt herranen aika sentään saludo paketit hämää rahakoiran vainua, presidenttipaketti olis toiminut paremmin.

Tässä tämänkertainen vuodatus kohden kauden toivottavasti toista lappurinta juoksua.