Berliinissä urheillaan ja härmäläiset siellä mukavasti mukana. Lämpö se monelle kaivattu elementti on pääosassa monelle urheilijalle, kun kilvoitellaan mitaleista ja menesyksestä yleensä. Suomen kävelijät eivät olleet iskussa,vaikka nais kävelyssä tuli normisuoritus. Miehet valta osin sortuivat aivan liian kovaan ensimmäiseen kymppiin, kun huomioidaan heidän lämmönsieto kykynsä. Jokainen puklasi yhtä näyttävästi, kuin meikäläinen nuorenpana viikonlopun alkuyöstä ja vähintäin yhtä huonossa hapessa kisan jälkeen,kun meikäläinen seuraavana päivänä. Korjealla hapenotolla ei siis taata välttämättä menestystä kävelyurheilussa, jos muut sietokyky ominaisuudet ei ole kunnossa ja tankkausta ei ole  harjoiteltu liemien suhteen vaativissa oloissa. Ja Aku Partanen ei noudattanut edes alkuperäistä taktiikkaansa, minkä oli laatinut. Lupasi huolehtia alusta alkaen viilennyksestä, jääpaloja lippalakin alle ja se unohtui liian kovaan alkuvauhdin sokaisemana, kun piti keretä kärkijoukon mukaan, koska tilasto kolmonen velvoitti tekemään niin. Lopputulos oli sitten se pahin mahdollinen, eli lievä lämpöhalvaus ja imeytymis vaikeudet.

Arttu ja naisten kasi kulki niin kuin se kuntotasoon nähden voi kulkea, eli kasi puoli arvosana tahtiin, mutta sen korkeammalle ei päästä EM kisoissa tuolla vauhdilla. sillä kestävyysjuoksu ei tunne onnenkantamoisia. Naisten seiväs oli sitä tuttua neljäkolmeviis tulostasoa, eikä sillä finalikeihin pompita. Kiekko ja kuula samoin rutiinituloksin. Miesten keihäs ja Ruuskanen olivat positiivinen yllätys, lähinnä siinä, että käsi kesti kuin kestikin useamman heiton, ilman suurempaa vammaa. Kolmiloikkaajat finaaliin, mutta se mitali odotuttaa vielä itseään, tai no, jos kumminkin Mäkelä se tois. Molemmat Elmot ovat suoriutuneet urakastaan hyvin,tosin toisella se on vielä kesken pika aidoissa. Topi Raitanen suoriutui hyvin ensimmäisissä arvokisoissaan ja tulevinan vuosina ilman vammoja on tässä seuraava Suomalainen 8,20min alittaja esteissä.

Tähän mennessä siis ei ole tullut mitalia ja käykö sitten niin, että ilman myös jäädään???

Omat lomat alkaa olla lusittu kun viimeisiä päiviä viedään, Ja on todettava, että koskaan ilmanhaltiat eivät ole kesälomakeleillä hemmoitelleet minua ja montaa muuta näin lämpimällä lomajaksolla. Ei siis koskaa työurani aikana, mitä alkaakin olla jo yli 40 vuotta takana.

Lenkillä on tullut käytyä, mutta näin lämpimillä keleillä vauhti on sitä mummorollaattori vauhtia. Keskiviikkona ap. 1,30h juoksua, mikä sisälsi sen 30min kontrollin 4,10min/km. Eilen maastopyörää parituntinen ja tänä aamuna 1,30h kevyttä hölkkää. Pikanttina yksityiskohtana mittasin pitkästä aikaa aamulla verenpaineet, mitkä olivat 115/ 67 ja leposyke 37, ja siitä on jo aikaa, kun viimeksi olen saavuttanut tuollaisen leposykkeen. Tosin tuo keskiviikon kontrollikin kertoi samaa tarinaa, sillä sen verran helppolta tuo meno tuntui.

Buster on saanut kyytiä loman aikana ja vapaa on viskottu ja vaappua vedetty. Eli monta auringonlaskua on tullut nähtyä ja koettua. Parhaat kalastus ajat ovat vasta tulossa, mitä saaliiseen tulee ja niitä odota innolla, vähintäi yhtä suurella innolla kuin innokkaimmat eilen muumimukin perässä. Tosin sillä erotuksella että minä saan, mutta moni ei, mitä mukeihin tulee:)