Ihmisoikeustaistelija Mahatma Gandhi lausui viisaita sanoja aikoinaan. Tai mitäpä tuumaatte seuraavasta ohjeesta suhtautua elämään tällä filosofialla.

Pidä ajatukset positiivisena, koska niistä syntyvät ajatuksesi.Pidä sanasi positiivisina, koska niistä muodostuu käytöksesi. Pidä käyttäytymisesi positiivisena, koska se muuttuu tottumukseksesi.Pidä tottumuksesi positiivisena, koska niistä kehittyy arvosi.Pidä arvosi positiivisena, sillä ne tulevat määräämään kohtalosi.

Eli Gandhin ketju, jossa yksi asia johtaa toiseen. Sopii miettiä jokaisen meistä.

Jahhas. Mitähän positiivista ajattelisi tällä kertaa,jossa sanat olisivat positiivisina.No vaikka niin, että kivasti on mennyt tämä eläkeläisen arki ja positiivisin sanoin.

Mutta se siitä positiivisuudesta. Taattu puheenaihe viimeisen kahden vuoden ajalta on ollut tämä korona epidemia. Ja tulee näillä näkymin olemaan ainakin vielä seuraavat kaksi vuotta.

Monenlaista teoriaa on ollut siitä, että mistä se aikoinaan lähti, eli taudin aluperä ja miten se levisi. Jokaisella on oma uskomus asiaan, niin myös minulla ja on ollut sitä ihan alusta pitäen. Oma vankkumaton kanta on se että Wuhanin johtavasta viruslaboratoriosta pääsi tauti liikenteeseen ja loppu on historiaa. Perustelen tätä näin. Ei voi olla mahdollista,tai paremminkin hyvin vähän on mahdollista, että eläimestä virus on siirtynyt ihmiseen. Tämäkö tapahtui vasta nyt vuonna 2020,kun sille on ollut mahdollista aiheuttaa tämä epidemia jo vaikka kuinka monta kertaa menneen vuosisadan aikana, sitten espanjan taudin. Eihän se ole voinut mennä niin, että virukset ovat lymyilleet piilossa näin kauan ja vasta nyt päättänyt näyttää kyntensä. Uskon että peitetarina Wuhanin eläintori on pelkkää satua, mutta satujahan on helppo uskoa. 

Sen sijaan kaikki tapahtumat mitkä tapauhtuivat näille onnettomille laboratoorion tutkijoille, jotka vuotivat tietoa ulkomaailmaan ja jotka hiljennettiin välittömästi, kertoo karua kieltä siitä, että jotain onnetonta oli tapahtunut kyseisessä laboratooriossa. Sekä se, että länsimaisten tutkijaryhmien työtä tunnistaa tapahtuman alkujuuri häirittiin, eikä annettu vapaasti ainistoa eikä mahdollisuutta viedä tutkintaa loppuun, niin että jotain lopullisen selvää olisi tullut. Selvää on myös se, että Kiina johtavana kansantaloutena ei voi antaa oikeaa tietoa, vaan pimittää tai pitää se salassa juuri sen takia, koska jos asia paljastuu, romahtaa koko Kiina talous välittömästi. Tai ainakin kärsii niin suuren kolauksen, että siitä nouseminen tämän päivän tasolle kestää kauan. 

Ja toisaalta jos järjellä ajattelee on näitä lepakoita,käpyvyötiäisiä, vai mitä ne ovat ja muita eksoottisia eläilajeja muuallakin, sekä tietenkin eläintoreja. Eli covid viruksia ja niiden muunnoksia, mutta kas kummaa kun ei muualta pukkaa tämän kaltaisia epidemioita.

En tarkoita tällä kaikella sitä, että on mitään salaliittoteoriaa. On vain iso KIINALAINEN juttu, vailla totuutta.

No niin. Pidetäämpä asiat positiivisina taas. Hyppään suoraan Gandhin viimeiseen teesiin.

Omat. Olen pyrkinyt viime aikina pitämään arvoni positiivisina, koska ne määräävät minun kohtaloni. Arvoasteikossa liikkuminen on ollut kärkisijalla, tai onhan se ollut aina ja se on samalla minun kohtaloni, mikä jossain vaiheessa päättyy uurnaan.

12.10 ap. 1,15h tv kevyt juoksu

13.10 ap. sauvakävely/juoksu 1,45h

14.10 ap. 1,40h tv kevyt (8x80m)

15.10 ap. 1,05h tv kevyt

16.10 ap. 1,10h 8x80m)

17.10. ap. Matto 1,10h vauhdit 8.9.10,11,12,13,14km/h

18.10.Lepo kävelyä 1,30h

19.10.ap. 1,15h juoksu (10x200m)

20.10. ap.sauvakävely/juoksu 1,45h

21.10. ap. matto 1h loppuakohden kiihtyvä. 

22.10. ap. 55min. tv kevyt (8x80m)

23.10. ap. maastopyörä 2h 

24.10. Vänäri 64 kierrosta, eli 25,6km   20/20/24 kierrokset aavistuksen kiihtyvä vauhti

Tästä on hyvä jatkaa taas kohden tuntematonta, noin niin kuin positiivisestin ja realistisesti ajatellen. 

Se että avovesikalastuskausi sai jatkoa on ihan hyvä. Viikko taaksepäin osuttiin siis kaverin kanssa tuolla Rasvankilla (Tervo) oikeaan paikkaa ja oikeaan aikaan. Vuoden painavin ahvenpotti noin 13kg oli saalis, eikä ne apotit olleet pienimmästä päästä. Perjantaina kävin sitten samoilla paikoilla ja tällä kertaa soutuveneellä. Oli muuten mukavaa soudella hissukseen noin 3km ja alkaa tositoimiin. Saaliiksi ei tullut kuin puolenkymmentä otettavaa ahventa. Mutta sitten ajattelin alkavan vesisateen kunniaksi vetämään vaappua pois mennessä. No hei, vapa jatkuvaan notkolla, kun hauki innostui asiasta. 4 kappaletta kelpuutin mukaan kaverin lihamyllyyn ja vehkeet ylös.Loppu mukavan railakkaassa sateessa soutaen pois.