Alkaa olla niitä aikoja, kun jääkansi sulaa silmissä ja joka kerta kun menee jäälle, poraa reijän, niin huomaa että taas ollaan lähenpänä avovesikautta. Viikko sitten perjantaina Rasvankilla oli se talven paras syönti, niin saaliin, kuin onkijan suhteen. Alimmainen kuva puhuu puolestaan siitä hetkestä, kun osut oikeaan paikkaan, oikeaan aikaan. Ylempi kuva on taas eilisen päivän Virmasveden (Nuottiniemi) tulos. Pienemmät vapautin, koska olin alle 10metrin vedessä ja mukaan otin isoimmat. Siinä on kaksi 700g yksi 500g yksi 450g ja yksi 300g affen. Kyllähän hiukan hirvittää katsoa kun ukot puistavat pitkin selkävettä autoillaa tuhatta ja sataa, etsien pilkkipaikkoja, mutta katsotaan kuinka kauan autopikkijät menevät asenteella se huutaa joka pelkää:). No ensi viikko on vielä ihan turvallista mennä potkukelkalla tutuille ottipaikoille, mutta jos ei kuulu tai näy tällä blokilla uusia päivityksiä lähiviikkoina, niin sitten on nähtävästi ollut jään sulaminen oletettua nopeampaa:)

Ja jos kuitenkin jutut jatkuu on aika pikkuhiljaa valmistua avovesikauteen. Onko ehkä vähän hienoa päästä taas ulapalle jigaamaan, tai muuten vaan seurata ja havannoida kalojen liikkeitä kaikuluotaimessa. Nopeaanhan tämä talvi on mennyt, kun tuntuu, että vasta äskenhän minä päätin 2018 avovesikauden ja nyt on jo uusi ovella.

Kevään kansaiväliset kaupunkimaratonit alkavat ihan heti miten. Uusia maailman ennätyksi ei ole luvassa kuitenkaan pitkään aikaan, miehissä tai naisten sarjojen osalta. Saatikka maagisen 2h alitusta. Niin, tarkoita siis kaurapuuro/ruisleipä tankkauksella, sillä muuntapaiset, sanotaanko harmaanalueen tankkausethan ovat vielä tätä nykyä kiellettyjä kaikille muille paitsi, no niin annetaan olla. Minun veikkaus on kuitenkin se, että tulevana kautena tullaan näkemään, tai pareminkin jälkijunassa kuulemaan suurista käryistä.Se on tuo raha mikä laittaa juoksija pää sekaisin ja tilaisuus tekee hyvin monesta varkaan niin sanotusti. Harmaalla alueella tarkoitan tietysti uudestaan muoti ilmiöksi noussutta omalla verellä tankkaamista. Tästähän mentelmästä nousi uudestaan hirveä haloo, menneiden Seefeldin MM hiihtojen tiimoilta, kun yksikin hiihtäjä tavattiin housut niinsanotusti kintuissa suorittamassa veriplasma täydennystä. Siis nykyiset doup menetelmät ovat tätä ja yöaika mikrodouppausta, missä annetaan niin pieniä annoksia vaikka epoa, että ollaan jo aamulla kuivilla, eli viisari ei niinsanotusti värähdä. Peruskuntokaudella kestävyysjuoksijoiden kannattaakin sitten viettä aikaa vaikka eldoreti ylängöillä tavoittamattomissa testaajilta ja rakentaa siellä rakettikuntoominaisuuksia lähinnä vk alueelle.

Mutta hei. Ensiviikon loppuna Lauantaina avaa myös Pohjos-Savon maantiejuoksu ovensa kilpailuden muodossa. Paikka on Leppävirta ja kyse Rane-Sportin juoksusta, mikä juostaa tätä nykyä viimeistä kertaa. Yleiset sarjat pyrähtävät lyhyen 5km matkan ja nuoremmat hiukan lyhemmän. Itse olen myös mukana, koska haluan takarivin lähtijänä olla tukemassa alati hiipuvia maantiejuoksuja, missä ei ole ainakaa tässä piirissä enää ylitarjontaa. Siis kaikki kynnelle kykenevät Leppävirralle 13.4.2019 ja kyllä lähtee.

 

 

v.jpg

virmas.jpg